Macam...Macam Citer:)

Fuh...fuh...kasi ilang sket habuk...asik-asik bersawang...bilela nak tegar berblog nih...actually malam ni tetibe rase cam nak update blog...apa ade hal...esok kan cuti smpila hr selasa...heaven giler...hehe...tadi tgh layan internet...tgh syok2 layan tetibe smpi seru plak nak tgk blog sendiri...pas dah bw blog kewngkawan tetibe terase plak cam nak hapdet blog...

Takde ape pon nak cite...saje hapdet2 kosong sementara dua-dua hero tu dah tido...bapak hero sibuk layan bola kat bawah...aku mmg x layan la bola...layan internet lagi best...sempena cuti yg agak lame ni...kitorg plan nak balik jerantut esok...actually mase cuti raye cina tu pon kitorg dah balik jerantut coz MIL operation buang Breast Cancer kt hospital temerloh...tak tau camne leh dpt BC tu...nak kate keturunan, takde plak keturunan MIL yang ada BC...xpela nak wat camnekan...dah ketentuan tuhan...pas operation warded lebih kurang 4 hari pastu dah boleh keluar...Alhamdulillah MIL aku nampak sihat pas operate...cume besela x leh gerak byk2 n wat keje berat2...

Kebetulan dalam mase yg same adik ipar aku G-ra bersalin pulak...Adik ipar aku ni kene bersalin pakse coz ada problem kat uri dia. Doc kate uri dia tak leh supply byk mknn kat bb coz uri dia kecik...bile mknn x smpi pada bb, bb takkan membesar.So mase kandungan 8 bulan lebih dah kene masuk wad. Doc induce dan alhamdulillah G-ra selamat bersalin normal bb boy, 2.45 kg kt KPJ Tawakkal...Tp kesian kt dia coz time berpantang mak mertua aku tak dapat jaga coz baru pas operate...Seb baik la kak ipar g-ra ada...sementara ni dia berpantang kt rumah kakak ipar dia dulu...Neway congrats to gira n faris 4 ur new born:)

Rayyan Mikhail...kecik je dia

Balik pahang esok smpi isnin kot...coz pastu nak balik bangi plak...rumah family aku...memula plan nak tido bangi dulu pastu baru gerak balik jerantut...tetibe husband aku plak kate malam sabtunye ade gathering ngan member sekolah kt jerantut...so tukar plan, balik pahang dulu pastu baru balik bangi...aku ni name je dok nilai...bangi ngan nilai tu sekangkang kera je...yang sekangkang kera tu la kengkadang jarang nak balik... anak derhaka sungguh aku ni...huhu

k la...nak smbung layan internet lagi smpi lebam...sebelum tu nk jenguk jap hero dua-dua org tu...masing2 tido dah melasak...ade gak kang yg jatuh katil...hari tu farhan dah jatuh katil dah...telungkup muke dia kt simen gara-gara ibu dia yg mengantuk tak hengat dunia...pas bagi susu dalam kul 5 pagi...aku terus ribakan dia..tak sedar tup2 dah jatuh kat simen...meraung la si debab tu...seb baik takde ape2...kejam sungguh ibu dia ni...sori farhan ibu x sengaja...ibu mengantuk cam kene dadah je...

Dua-dua hero dah selamat tido...Farish pon tido awal gara-gara aku tak layan dia nak tgk cd kt notebook...Time aku nak bersosial kt internet, time tu la dia nak tgk cd power rangers kt notebokk...padahal kt tv sikit punye besar dia boleh tgk... saje je farish ni...

Debab yang tido semakin lasak...kiri kanan kene kepung ngan bantal...sudahnye ibunye kene tido kat tilam tepi katil join ngan ayah...

3 comments:

::ku BUKAN aku:: said...

jap je dah beso baby ni kn...cmel la...nk je cabut pipi dye

mamaamni.blogspot.com said...

sajala tu ibu dia wat alasan kata tilam sempitla hapela padahal mmg nak join ng ayah kat tilam tepi...hahaha...kan ibu kan...sehat betul debab ni..kalah abg payish...agaknya ikut jebat kot...huhuhu

Mayiskandar said...

ku bukan aku : mane tak cepat beso...kuat makan n minum susu:)

mamaamni : hehe...betul la tu...alasan je kate tilam sempit...mmg nak join pon:)