Budak Gemok Ibu...

Salam...lamenye x jengah blog ni...last update rasenye 2 bulan lepas kot. sebenarnye nak update pasal farhan...entry yg berkurun lepas tu kan aku citer yg farhan langsung x mao minum susu pakai botol...la nih dia dah boleh minum dengan jayanye berkat doa, nasihat dan usaha yg tak putus-putus dari family dan kengkawan.

Camne farhan dengan senang hatinye nak minum susu pakai botol? Seminggu b4 keje aku dah strat anta farhan dok rumah pengasuh..training la dulu tgk camner...pepagi cam time keje aku dah anta dah...pastu aku dok rumah diam-diam plus nerves plus debor tunggu call dari pengasuh.. Alhamdulillah...1st day dia duduk, pengasuh kate ok...boleh plak minum susu pakai botol...saje jer farhan nih...aku dah lege dah dengar..

2nd day anta rumah pengasuh...aku igt aku dah senang atilah since farhan dah boleh minum pakai botol...tup-tup time tgh sidai baju hp aku berbunyi...tgk kt screen no. pengasuh...mula la dah berdebar...angkat je phone pengasuh tu tanye aku sibuk ke...pastu dia kate farhan tak mau langsung minum susu...asik meraung je...aku apa lagi terus pakai tudung amik kunci kete merempit g umah pengasuh...Sampai rumah tgk farhan dalam buai tgh teresak-esak...sedey plus sayu ati tgk...terus aku angkat pastu try bagi susu botol yang pengasuh buat...farhan terus sengih n nak plak minum susu....adoi...drama king tul lah farhan ni...rupe2nye dia nak ibu dia bagi minum pulak...Pastu aku terus amik bw balik rumah since aku pon still cuti lagi...saje je farhan ni tak bagi ibu bersenang lenang kat rumah.

D next day...aku anta farhan cam bese kat rumah pengasuh dengan bekalan kain batik yang aku dah pakai...pengasuh tu kate dia nak ada bau ibu dia baru dia nak minum susu...farhan...farhan...ciumla kain baitik ibu tu sampai kepam...tak kisahla..janji farhan nak minum susu...dan hari-hari seterusnye farhan makin terer minum susu dalam botol sampai aku terpaksa campur susu tin since susu aku makin kurang...Akibat kuat sangat minum susu farhan pon membesar bagai johan...sekarang ni dia dah 4 bulan lebih...berat pon dah 6 kilo lebih...Skill terbaru dah pandai meniarap dengan jayanye...25 disember ni...genapla farhan 5 bulan...Alhamdulillah...

4 bulan lebih...Budak gemok ibu...tak cukup susu, tangan pon nk makan gak...

7 comments:

.:. Maa .:. said...

hahaha... pa'an ngada. selalu dukung dia time amik amca awal2... tu pun kdg2 je sbb bila dh amik amca, bby dh xde... amca ckp... ;p rasa nk geget je... debab tul ;)

Mayiskandar said...

maa: hehe...mmg debab...kuat minum susu...mama amca kenela bg adik kt amca...cian amca main sorang2...

♥ dak pink said...

Muka baby sama mcm abg dia.

Psst Puan Mai, tambah lah gambo lil' precious tu. Kecik ati adik kang =p

Mayiskandar said...

Dak pink : tu la ain...muka sume kopipes abg dia...nnt akak letak bebyk sket ek...malas nk upload:)

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...

Kak Mai hantar bb taska mana?... Skarang still full BF lg ek...tembam nyer... =)

Mayiskandar said...

Nor : akak anta kt pengasuh kuaters USIM...Malam je BF...kes malas nak wat susu la nih...Sebab siang dah jarang perah...tu yg susu makin kurang tuh...

Elin said...

kak mai..chaiyok2 biar dia bf..budak bf badan mmg debab..emm geram tgk farhan.