Hilang kat mane ek...

Henpon saya hilang:(


For the 1st time dalam hidup aku...aku telah kehilangan henpon...dalam erti kate sebnr...henpon itu telah menghilangkan diri dia sendiri...isk..isk...walaupon dah byk kali aku cakap aku nak tuka henpon, sume tu hanya di mulut je...hati takdela sgt nk tuka henpon ..still sayang lagi kt en. sony ericsson tu even dah bercalar sini sane n asik hang je...Cume husband akula yg menabur janji2 manis nak belikan aku henpon baru kalu loan dia dah lulus...aku ok je...dah org nk bagikan..."Nnt klu loan abg dah lulus, abg belikan henpon baru ek"...angguk kepala laju2...takut dia berubah fikiran:) Tapi belum sempat loan tu approve, henpon aku dah hilang...isk..isk...cepat sgt sentap tepon aku ni...

Alkisahnye selase lepas bersamaan 10 Julai 2012, pas abih keje husband aku ajak pegi pasar mlm bandar seri putra...kononnye nak beli mknn utk aku bukak pose nnt...time tu dah pukul 6 lebih...masing2 tak solat asar lagi...so kami singgahla kat surau kawasan perumahan bandar seri putra...Memule husband aku solat dulu...aku tunggu dalam kete jaga paan n paish...sambil2 tu amikla henpon aku balas sms...pas dah abih reply sms terus aku letak dalam beg..

pastu turn aku plak nak solat. aku pon terus capai henbeg pegi tempat wuduk wanita...letak la henbeg atas sinki...tetibe beg aku terjatuh depan mate aku...aku terus angkat...pandang kiri kanan kot ade brg aku yg terkeluar dari beg...tak nampak pulak ade barang aku yg tercmpk kuar dari beg. Pastu aku terus masuk dalam surau amik telekung n letak beg kt depan aku...pas dah abih solat, tergerakla nak tgk henpon jap...cari punye cari tak jumpe...aku terus pegi kat kereta, punggah henbeg aku...kot la terselit kat mane2 henpon tu...tak jumpe gak...pastu cari pulak dalam kete coz henpon aku mmg biase jatuh kat dalam kete...tp tak jumpe gak...

Husband aku try call, ade bunyi, tp kitorg tak dgr pulak bunyik dia...masuk balik dalam surau n sinki tmpt aku amik semayang...aku try call lagi...still ade bunyi dlm henpon tp tak dgr gak kt sekitar surau tuh...heran gak aku...abih sume tempat kt surau tu aku n husband cari, tp stilll tak jumpe gak...akhirnye kitorg pasrah n redha je la...lgpon time tu dah dekat kul 7 lebih...dah nak dekat berbuke pose...singgah pasar mlm pastu terus balik rumah...aku pon tak tau nak express perasaan aku...cam bengong kejap...iyala...tak penah2 hilang henpon...hilang pulak cam tak releven. dah la no. hp tu aku pki sejak tahun 2001 lagi...adoi...mlm tu husband aku try call lg...still ade ringing...at last husband aku call celcom suh block no. aku tu coz takut org lain gune plak henpon aku tu...dh la pki postpaid...tak pasal2 kang bil melambung...

Esoknye terus g celcom Nilai nak aktifkan balik no hp aku tu...pastu bleh plak salesman tu racun baik punye beli henpon Samsung SIII...Tp tak mampu nak pakai SIII... at last amik je S Advance...malas nk g survey kedai lain...pejam mate je  swipe card...huhu...tp no hp aku tu tak boleh aktifkan kt situ coz hq dah block...nk aktifkan balik kene g hq gak la...isk...isk...so terus kitorg g hq celcom kt kajang utk aktifkan balik no. hp aku. tu...seb baik tak lame...dalam 15 minit je settle sume...kene la caj 10 hengget...dapat balik no lame,,,tp abih sume contact dlm tu....terpaksela install balik...leceh betul


*Tapi smpi sekarang aku still musykil dengan kehilangan tepon aku tu...tp baru2 ni husband aku mimpi, dia kate dlm mimpi tu dia nmpk henpon aku kt dalam tempat gelap...kat mane ek???



5 comments:

♥ dak pink said...

Eh, sama lah kita tukar hp juga.

Hp akak tu ada lagi kot. Mesti dekat2 akak juga sebab akak kol seblom blok no tu kan ada bunyi. Ke terselit dalam hbag kot2 ada lubangdalam hbag ;p

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...
This comment has been removed by the author.
·٠•●♥ NOR ♥●•٠· said...

takut org amik je hp akak tu... xpun cicir kt surau tu org terus rembat... ingatkn hilang kt umah jer... baca citer akak balik sampai abis.. camtu citer nyer.. hehe.. harap2 jumpa la ye..

Mayiskandar said...

Dak pink : abih cari dah ain...tak jmpe gak...musykil..lubang dlm henbeg pon akak dah korek...sbnrnye dia nak suh beli henpon baru tu...tue dia dengan rela ati menghilangkan diri:)

Mayiskandar said...

Nor : tak tau la...klu nak kate org amik, ofcoz pas dia amik dia offkan henpon tu...tp time akak kt surau tu tak ramai org pon..org pompuan 2 3 kerat je...xpela...rezeki nk tuka henpon baru kot...hihi