Wedding My SIL...

Cuti deepavali arituh aku balik kg husband kat jerantut coz adik ipar aku G-ra nak kawen. Aku start cuti ari khamis arituh. Adik ipar nak kawen of course la kene tolong serba sedikit utk persiapan kenduri. G-ra nikah hari jumaat malam. Malam nikah tu plak hujan turun lebat giler. Kitorg sume risau takut time kenduri esoknye hujan turun. Alhamdulillah, esoknye panas. Malam baru hujan. Rezeki.

Malam lepas nikah. Selamat dah jadi husband n wife. Husband G-ra nie name dia Faris. Diorg pon mcm aku n husband gak kenal satu tmpt keje. Name pon dah mcm name anak aku. Conpius jer diorg bile panggil name Farish. Anyway congratulations to both of u. Semoga berkekalan smpi akhir hayat. Amin

We are Pinkish!!! Tema kitorg adalah pink. Mmg fav kaler aku. Sgt suke. Mak mertua aku beli satu papan kain. Satu family pakai kain same kaler. Abih kenduri belah pompuan, kenduri belah lelaki plak, 20 hb 11 nnt kat Kelantan. Nmpk gayenye aku bakal berjalan + bersoping kat kelantan la jwbnye.


Time wedding tuh aku pon same terima menantu kecik...huhu. Kenmain lg bebudak dua org nih. Actually diorg nih klu kira pangkat dua pupu la. Kamceng kenmain. Umur pon sebaya cume iman tua dua bulan dr Farish.

Ahad malam baru kitorg gerak balik Nilai. Aku dah start sakit tekak n hidung berair coz kene hujan time mlm nikah. Pagi isnin aku demam. Flat giler. Nak g keje pon tak larat. EL la jawabnye. 8.30 pagi baru anta sms kat opis mate aku lynda kate aku cuti. Sebabnye aku tak jmpe maner aku letak hp aku...huhu

2 comments:

Ratu Ma'ajun said...

so cute lah pengantin nya....tahniah dpt biras...nama pun sama ngan anak...ada jodoh jadik biras lah tu...hihihi

kalu wak kenduri kawen mmg penat...mcm kita lak kawen kan?...hihihi..rehatlah...

Mayiskandar said...

Ratu Ma'ajun : Tu la, arini pon aku cuti lagi. Tak larat nak g keje. Demam+batuk+selesema. Anak aku pon demam gak. Tp on line tetap online...hehe