"KAWAN" Farish Kat Atas...

Mase tgh lunch kul 4 ptg tadi...ade ke lunch kul 4?...gara2 aku masak lmbt la nih...tu yg lunch jd kul 4 ptg tuh...huhu...smbg balik ke citer asal...masa tgh lunch tadi husband aku citerla...farish bangun je tido tadi trus naik atas dok kt bilik aku...aku tanye...dia wat ape kat atas...husband aku kate dia dok kt tilam pastu ckp sensorang...ckp sensorng?...biar betul farish...

Mengikut teori husband aku, budak kecik mmg biase ckp sorg2...tp bg org yg penakut cam aku ni, bende nih adalah luar biase...huhu...aku tnye lagi kt husband aku...farish ade 'kawan' ke kt atas?(dlm nada seram)...husband aku kate...biasela tu...sume budak cam tuh...adela 'kawan' dia...pastu husband aku sambung lagi...orang kate kalau tmpt terang, bende baik la...tp kalu tmpt gelap, mayb bende x bape baik la...sbb tuh budak2 cukup takut ngan tempat gelap...aiseh...aku dah start seram....takot!!!!....selalu gak aku takutkan Farish ngan bilik gelap nih...kalu dia degil sket, start la aku kate nak letak dia dlm bilik gelap..."Jangan...Jangan"...farish ckp kt aku...hehe...saje je aku nyakat dia...hehe...tp skali sekala kalu dia degil melampau, aku kurung gak dia dlm bilik...kejap je la bagi dia pengajaran sket...

Tapi ble timbul citer tadi tuh aku start terpikir...btl ke 'kawan' farish tuh wujud...Farish x takot ke...kalu aku sumpah aku pengsan berkali2..tapi husband aku kate perasaan takut tuh blom install lagi kt budak kecik...xde perasaan...mane2 budak kecik pon same jer

Pastu masa tgk tv pas makan, aku saje la pancing Farish...kawan Farish maner..."Tu kawan Payish kt atas" sambil tunjuk kt tangga rumah aku...aku pandang husband aku...."Takutla bang"...husband aku sengih...biasela tuh..."Kawan payish atas"...payish tunjuk lagi kat tangga pastu terus g kt tangga nak naik atas...Payish nak g maner tuh....x yah la naik atas....aku panggil.....pastu Farish gelak...dia terus g kt tangga pastu hulur tangan....pastu dia pegi kat aku...."Kawan bagi api"....isk..isk...aku startla takot...jgn la 'Kawan' farish tu kacau aku n family...kalau dia nak main ngan Farish main la...jgn kacau aku dah la...aku ni dah la penakot melampau....harap2 'kawan' Farish tu bende yg baikla....seram...seram...Ya Allah, semoga dijauhkan dari benda yang tak baik...AMIN

2 comments:

Lynda said...

seramnye...kak mai jgn takot tdo dalam bilik tau..jgn pengsan byk2 kali tau...bebudak kecik mmg 'byk kawan'...tapi yg tak leh tahan tu..pesal kawan payish bg payish api...huhuhu

mayiskandar said...

Tula...nak dok umh sorg2 cam serba salah jek...takot!!!!