FRUST + RALAT + NAK NANGES...HUUUUWAAAAA!!!!

Supposedly semalam aku n husband amik exam Khas Memasuki Perkhidmatan Awam (SPA)...Lame dah aku tunggu nak amik exam nih coz dah missed byk kali. Last 2 years x dpt pegi coz Farish xde sape nak jaga...so husband aku je yg pegi...igt taun nih klu dpt panggilan exam x mau miss lagi...dah plan baek ngan husband...siap g survey tempat lagi malam semalam coz akunye tmpt exam kat MARDI, husband aku plak kat Sek. Men. Jalan 4 BBB...so husband aku kene anta aku dulu la baru g tmpt exam dia...Seb baik dua2 tempat exam dekat je ngan umah family aku kt Bangi...



TAPI MANUSIA HANYA MAMPU MERANCANG...:(

Kul 8.00 pagi esoknya kitorg pon bertolak dari rumah mak aku dgn berkobar2nya...Destinasi pertama of course la ke MARDI anta aku dulukan... ikot highway spy cepat sampai...elok je masuk simpang ke UPM tetiba stuck...Mak aii...berator panjang kete...Sabtu org keje ke...aku dh cuak dah...xkan jem kot...igtkan kejap jek...tp kete langsong x gerak...camne nih...exam start kul 9 pagi...nak anta aku lagi pastu husband aku nak patah balik bangi plak nak g tmpt exam dia...hish...sempat ke...dh kul 8.30 pagi...smpi kt tol pon dah dekat kul 9.00 pagi...tu pon kete stillx gerak2...aku x tau la ape yg buat jem...sume org nak g exam kot...hampes+benci!!!

Lepas tol kene redah trafik light plak...dah hijau tp kete x jalan2 gak...aku dh nak nanges dah nih...x kan x dpt amik exam lagi...isk...isk...husband aku lagi la....dah serupa org putus harapan+patah hati...sumela ader...aku ckp sabar2...tgk jam dah kul 9.10 pagi...aku ckp ngan husband xpela...aku x g pon x pe... tp husband aku kene g...kita pusing balik bangi...x kesah la...walaupon hati sgt sedih...serius...aku mmg sedih..aku nak sgt amik exam tuh coz bende tuh adalah masa depan aku...lulus atau x...aku x kesah...yg penting aku dah berusaha pastu baru tawakkal...isk...isk...


So...kitorg amik keputusan patah balik Bangi...tu pon dah kul 9.15 pagi...husband aku kata...x sempat nak balik bangi nih...1st paper kul 9 - 9.40 pagi...kalu mis satu paper, paper yg lain tu x dikira...so kitorang pasrah n redha...dua2 x amik exam...xde rezeki...xpe la...taun depan apply lagi... HUWAAAAAAAAA....:(

9 comments:

ErNa said...

jem gila2 kan..erna pun btolak kul 8..tgk x jalan2..patah balik lalu hospital serdang..alhamdulillah sempat ambik wpun dh lewat..tp lulus or x tu tak tau la..:)

ann @ hatiberbunga said...

huh! ada eksiden kot tetiba jem gitu gaya skali. cian dia... xde rezeki..

mayiskandar said...

erna : tu la nak patah palik pon takot x sempat plus patah ati n xde mood...huhu

mayiskandar said...

ann : x tau la eksiden ke ape...tu la mmg xde rezeki...huhu

♥ dak pink said...

situ mmg slalu jem kak.

tado rezki. sabar je la. papepun, usaha lagi ye.

Lynda said...

cube lagi taun depan..ade la hikmahnye tu...

mayiskandar said...

dak pink : tu la x sangka jem cam tu teruk...xpela...takde rezeki..

Lynda : tula...ade hikmahnye la tuh...

babyblue said...

huhuhu.. ciannya lar. takpe mai, ada rezeki lain tu

mayiskandar said...

babyblue : tu la mayb ade rezeki lain kot...