Best Ke Tengok Bola...

Last week mase tgh angkat barang ngan husband aku, sesaje la aku bukak citer pasal bola sepak…biar betul tetiba je aku cam berminat ngan bola sepak nih…conpius…conpius… Actually, husband aku ni mmg peminat no. 1 bola sepak esp. ngan fav group dia ARSENAL…so utk menunjukkan sokongan padu plus kasih sayang yg tak berbelah bahagi kt husband aku nih aku pon wat2 la concern pasal bola.

Bukannye aper mase kt opis tgh dok selak2 paper KOSMO! terbukakla ruangan sukan yg mmg amat jarang sekali aku selak apatah lagi nak bace…tup2 terbacelah story psl one of my husband fav player, Cesc Fabregas and of course la dari ARSENAL yg akan berhijrah ke group lain gara2 mendapat tawaran yg tinggi dr group lain…Yes!!! Agak menarik gaks info nih utk disebarkan pd husband aku…so berbalikla pd citer tgh angkat barang tadi…Smbl tersengih manja plus wat2 concern aku pon memulakan pertanyaan yg aku dah tau jawapannyer.”Tadi terbace paper, pastu diorg kate Fabregas nak berhijrah ke group Barcelona ek bang”...x sempat aku nak citer panjang husband aku dh potong “Tak mau la ckp pasal tuh…emosi nih” ngan muka serius plus x puas hati…hehe…aku dh agak dah…confirm hangin satu badan…sensitifla pulak pakcik nih…klu pompuan sensitifnye bab2 lain…tp klu lelaki…pasal bola pon bleh wat gaduh…

Best sgt ke bola sepak tuh…klu tanye aku confirm aku ckp x best coz aku ngan bola sepak tokleh “in”langsung…tapi klu tanye kt org yg gila bola…yg makan, tido dia mmg menghadap bola sesaje…of course la di jwb TERSANGATLAH BEST!...Hampir 4 thn aku kawin ngan husband aku nih, kegilaan dia terhadap bola mmg x bleh dipertikaikan lagi…kekadang aku rase dia lagi berminat tgk bola dari aku…Benci…rase cam nak potong je pakej sport kt astro tuh… sanggup berjaga x tido mlm semata2 nak tgk bola…pastu nk kejut pagi g keje gila susah…padahal bleh je tgk siaran ulangan esoknye…xde mslh pon…tp husband aku kate…x feel la tgk siaran ulangan walaupon kekadang mase aku terjaga tgh malam turun bawah tgk…Tv tuh yg sibuk menghadap husband aku yg tgh syok terbongkang kt sofa…feel ape kebendenye…tp nak wat camnekan…hanye mereka yg die hard fan bola je tau ape perasaannye…

Aku penahla try dua tiga kali gak layan bola ngan husband aku…kengkonon nak share minat yg same la…15 minit pertama bleh la layan…masuk 15 minit kedua…aku dh tersungkur kt atas sofa…x bleh blah…hijau je aku nmpk screen tv tuh…pastuh player dia kecik2 je aku tgk…serius…kawe tokleh gi…ko letak la mcm mane hensem sekali pon player tuh…tp klu mase diorg tgh main…aku mmg tak pandang pon…aku cume minat pada kehenseman diorg je…mase world cup thn bile tah…mase tuh aku x keje lagi…adik aku Baim yg mmg gila bola beli la satu magazine pasal best player yg hensem…aku sesaje la selak magazine tuh n teradmire kt sorg player jepun nih…x silap aku name dia Hidetoshi Nakata…peh…kiut giler…start dari tu la aku tau sket2 name pemain bola nih…tp yg ensem2 je la…klu nak suh aku tgk bola smpi abis…ampun…aku x sanggup

Walaupon aku kureng sket ngan bola…tp aku tetap sokong minat husband aku secara x langsung…husband aku beli jersy Arsenal…aku pon sibuk gak beli jersy Arsenal cutting pompuan…tu tanda aku support la tuh…klu tnye pasal group Arsenal tu, sumpah aku tak tau ape…aku cume kenal Fabregas sorang je coz dia hensem…hik..hik…pastu ckp pasal sokong lagi, aku sanggup tgk Desperate Housewives kt tv atas yg pakai arial yg muka org dlm tv nmpk bintik2 je…pastu kejap ade kaler, kejap tukar kelabu demi memberi laluan kt husband aku yg nak tgk bola…huk…huk…berpinau mate nak bace sari kata…pastuh siap bagi galakkan lagi kt husband aku main bola petang2 walaupon aku tingin nak pegi senam robik kt opis…nnt dua2 bersukan sape nak jaga Farish plak…Sesungguhnya ketahuila wahai suamiku…aku tetap sokong minat dia terhadap bola walaupon secara jujurnye aku mmg x leh ‘in’ langsung ngan sukan itu…

2 comments:

::ku BUKAN aku:: said...

hehe...makan bola...tidur bola..minum coca-cola...:-)

Mayiskandar said...

tu la...sume bola...nak wat camne...majoriti sume lelaki fanatik bola...hehe...layan je la...