Menu Buka Pose...


Semalam aku pose. Pose ganti plus sunat. Dah nak dekat2 masuk bulan Ramadhan nih barula aku ade kesedaran sivik nak ganti pose. Nie kekiranye pre-pose la. Ala2 praktis gitu. 'Practice Make Perfect'
Disebabkan 1st day pose makenye bykla makanan yg aku mengidam. Kalu ikut ati cm2 bende aku nak mkn. Dan apabila time pose barula aku rajin sket nak masak. So smlm dgn semangat berkobar2 pas balik keje aku terus masuk dapur. Memula rase cam nak masak rendang daging. Rendang??? Ada ati nak msk rendang. Mcm la terer sgt…hehe tp aku pernah cube sekali msk rendang. Ok la, adala rase rendang w/pon x la sedap sgt. Kekiranye kalu nak bg mak mertua makan x la rase malu sgt...hehe
Tp tetiba husband aku request nak mkn daging masak kicap. Aikk?? Sape yg pose skrg nih, aku ke dia? Dia pulak yg over request aku nak mkn mcm2. Demi husband tercenta kuturutkan jua. Memula msk daging masak kicap. Pastu rase cam x best jer satu lauk aku msk ikan goreng msk sambal. Pastu panaskan sup ayam yg mak aku bg. Bykkan lauk…nie namenye napsu:)
 Tada.....Nie la menu buke pose aku smlm... dua lauk je aku msk, sup ayam tuh mak aku yg bagi

2 comments:

Miss Lynda said...

heheheheh..semangat cik puan mai memasak....chaiyo2...hari ni sila lawati blog masakan lagi ye utk menambahkan semangat utk memasak..

Mayiskandar said...

hehe... ble pose harus tgk blog masakan....