Bosannyer.......huhu.....

Bosannyer ari nih.....x tau nape...keje byk tp mls sgt nk wat keje....perasaan pon cam x best jer...mungkinkah sbb 'org' itu....jeng...jeng...jeng...sapekah org itu adalah rahsia...hehe..Hanye yg tertentu je tau..Bulan nih event byk...klu byk event maknanya bykla event yg aku perlu attend n berjelala story yg aku perlu tulih...dh namenye pon wartawan...ofcoz la kene cari storykan...kt cni aku ni sorang jela wartawan....kalau aku x cari story saper nak wat...alamatnye gelapla masa depan aku n kampeni aku kalu xde story yg bleh wat kampeni aku glemer...hik...hik...tp aku bernasib baik coz bos baru aku pon kekadang tolong gak aku wat story nih.

Kira punye kira aku dh 6 tahun keje kt cni...selama 6 tahun gak la aku dok kat ofis aku nih yg diberi nama Unit Perhubungan Awam @ Unit Komunikasi Korporat (coming soon) dan x pernah bertukar ke department lain...camne nak tukar, post aku cume ditawarkan di unit ni jer. Alamatnye sampai ke akhir hayatla aku kt cni. unless aku g cari keje kt tmpt lain @ aku tuka skim jawatan aku nih...Skim jawatan aku nih adala 'S' stand 4 sosial hokey.... kejenye adalah bersosial ngan reporter disamping mencari berita...huhu...

Aku tingin sgt nak keje kt bahagian lain yg wat keje admin coz journalism is not me...dulu study pon aku bukannye amik journalism, aku amik Public Admin pastu sambung amik Human Development...x ker jauh larinye ngan bidang keje aku skrng nih....Try cr keje kt tmpt lain tp depa xmo amik aku....huhu...tp aku akan terus minta keje lain...pls pray 4 me ek...1st day masuk keje aku rase cam nk quit jer...x tau nak wat aper....walaupon aku dh 6 thn keje tp aku still belajar lg ttg keje aku nih..klu org lain sure dh ckp klu dh 6 thn keje tu sume dlm tgn...finger tip...nak wat camner kan mungkin aku kurang berminat kot that's way la agak lmbt nk catch up....k la gtg now..Jap lagi nk g Konti Radio USIM coz ade interview eksklusif ngan VC kitorang..

2 comments:

Lynda said...

sabar..kan kita baru rancang konspirasi..tak lama lagi kak mai jadi 44 trus...

mayiskandar said...

hehe....hrp2 konspirasi kiter berjaya...hik...hik...