Nasi Ayam Penyet Punye Cerita...


*Ni lah Nasi Ayam Penyet Seremban Jaya yang bikin separuh jiwaku pergi 


Pagi tadi aku, bos n our photographer pegi RTM Seremban..Bos aku ajak g utk discuss sket ttg promosi n publisiti Karnival Jom Masuk U pada bulan Feb nih..besides nak berkenalan la gak ngan org2 RTM nih kan. Yela kan...Kampeni aku ni dh lame dok kt Nilai nih, tp x pernah sekali pon kitorg jejakkan kaki kt RTM nih....camne nak glemer nih...isk..isk...bukannye x nk pegi tp kitorg ni kekangan masa...chewah...ayat klise...hehe. So, sementara tgh free2 nih, bos aku pon amik keputusan utk bersosial ngan media nih....

Sampai cne dlm kol seploh....masuk dlm trus g kaunter pertanyaan. Tp guard tuh kate org yg kami nak jumper nih g kuar minum...so kitorg tunggu la jap smbil lepak2 kat sofa. Lagipon janji nak jumpa kul 10.30 pg...aku g toilet jap...masuk jer toilet dia...bapak besar!!....mcm court tennis pon ader....aku yg jakun nih...pusing2 la tgk toilet dia....maklumla x penah tgk toilet sebsr tuh...n of course la pink kaler...my faveret...hehe....

Dlm kul 10.25 pg org yg d tunggu pon tiba...kitorg pon dibawa la pegi ke opis akak nih...memula igtkan dia nih serius orgnyer....rerupenyer kepala gila x hengat...mmg sesuwei la ngan jiwa kitorag  nih...kui...kui..discuss lebih kurang pastu dia ajak lunch. "wei, korang penah mkn nasi ayam penyet x", dia tanye...kitorg tiga org nih geleng pale cam budak kecik...ok jom akak bw korg mkn g mkn kt cne...pastu bos aku kate xpe kak, kami blanje akak...

Aku naik satu kete ngan akak tu...bos n photographer naik kete rasmi kami la...tetiba aku dpt msg dr bos tnye aku ade RM 50 ker...dia nak pinjam dulu...rerupenyer dia x bw duit byk coz x sangka akak nih ajak lunch...x kanla nak suruh akak RTM tu belanje kan....akak tu byk tolong utk promosi kitorg...nsb baik la aku bw RM30...aku pon bg la kt bos aku ni duit...kekiranyer kitorg share la nk belanja...hik..hik...

Sampai cne kedai tuh baru jer nak buka...tgh susun kerusi n meja...mls tul depa nih....pukul 12 tghr baru nak bukak kedai....Dekat 15 minit baru diorg dtg layan kami....tgk menu dia aku dh mula berdebar2...dup...dap...Nasi Ayam Penyet RM 8....mak oi...cukup ker duit kitorg nak belanje nih....aku tgk bos aku muka selambe jer...aku pon relax la....pastu masa nak pilih air, aku cam besela air suam...tetiba akak tuh bleh plak order apple kasturi...aku tgk menu...mai aiii...RM 4.90....aku dh strat risau dah..ader yang kitorag nih kene basuh pinggan jap lagi nih...tp aku wat relax lg coz aku tgk bos aku pon relax...


Sampai jer order...besarnyer pinggan dia....patutla harga dia pon boleh tahan...kitorag pon makan la tanpa memikirkan masa depan...huk.huk...nasib baikla akak RTM nih best giler...otak samer jer cam kitorag...aku lupela kejap psl mslh duit cukup ke x nnt nk bayar..bos aku abis mkn dulu...pastu dia g belakang kedai jap...lama gak la...x kanla tgh discuss ngan tokey kedai nk kurangkan harga kot...aku dh x senang duduk dah...abis mkn n borak2 kitorg pon mintak diri dulu...Akak RTM tu trus g kaunter nak bayar...tetiba bos aku kate dh bayar dah...fuh!!!...lega rasenye...maknenyer cukupla duit kitorgn tuh...hehe


Masuk je dlm kete, aku terus tnye bos aku...bape sumenye...bos aku kate RM 39...nasib baik cukup...lega...kalau x malu giler...hehe...rerupenye bos aku pon berperasaan mcm aku gak mase tgh order tadi...dia kater cam nak bg hint jer order air tuh berpada2 sket...hik...hik...Ape pon kitorg enjoy n nasi dia pon sedap...berbaloilah....So, moral of the story (aku n bos aku punyer pepatah)...kalau nak g Pejabat Media make sure duit mesti byk coz kite x tau ble kiter kene blanje org....hehe...


5 comments:

Lynda said...

maluuuuuuuuu...kalau tak jenuh tggu korang balik opis pastu tak pasal2 kena jamin korang kat kedai nasik ayam penyet...wakakakakakakaka...gelak berguling2...

mayiskandar said...

hehe...linda jahat......

♥ dak pink said...

muahaha. nsb bek cukup kak mas oi.kalo tak keluar cite psl org usim xcukup duit.haishhh!

mayiskandar said...

seb baik cukup ain...kalu x malu siot....

Lynda said...

len kali bawak la linda pegi..sedey ni....