Jom Tengok Muzikal Gamat...

Malam tadi aku, husband n Farish pegi tgk Teater Muzikal Gamat kat MaTiC, Jalan Ampang. Pegi pon sebab dapat tiket free...Actually tiket tu member tempat keje aku yang bagi. Dia x dpt pegi coz anak dia demam. So aku ape lagi, org dh kasi tiket free, amik je la kan. Anyway thanx la Fairuz coz bagi tiket kt aku...Next time bagi la lagi ye...hehe


1st time sebenarnye aku tgk teater nih...teruja plus best banget coz selalu tgk wayang kt screen jek...tapi yg ni real punye... Farish pon teruja...Sejam pertama dia concentrate la...sejam kedua...dia dh wat muka boring...tp seb baik la teater muzikal kanak2. of coz la byk nyanyian...Farish pon layan la...


Muzikal Gamat nih memcerita ttg anak Gamat yg diculik obor-obor untuk mengubati sakit Kurita akibat terkene toksik buangan manusia. Tapi diorg tersalah culik coz kurita nak ibu gamat...Best part bile muncul Amy Mastura (Ibu Gamat), Ziana Zain (Ketua Obor-obor) & Misha Omar (Ketua Buntal)...


Overall, best la teater nih...sangat sesuai untuk ditonton seisi keluarga...Banyak la mesej yg baik sprt amalkan gaya hidup sihat, sayangkan alam sekitar n dengar nasihat ibu bapa. So for those yang tingin nak menonton gamat dan bw anak2 boleh dptkan tiket berharga RM22 & RM50..available till 22 Mac nih...promote la pulak...hehe

mcm kat oversea x...hehe

4 comments:

Lynda said...

a'ah mcm kat las vegas la kak mai...
hikhikhik

♥ dak pink said...

bez kan tgok teater. aritu g tgok cuci. beh je dpt tgok my hero hanss tu *mode gedikss

mayiskandar said...

tu la...mmg g cne mlm td...pas abih tgk teater g fly jap las vegas..amik angin malam...hik...hik..

mayiskandar said...

tul tuh ain...klu dpt tiket free lg nak la pegi...hik..hik..tp mlm td xde hero...heroin jek...x leh nk gedix...huhu