Weekend @ The Legend International Water Homes PD...

Hari sabtu lepas kami telah cuti2 Malaysia di The Legend International Water Homes, Port Dickson. Planning nak bw the whole family. At last 2 family jer yg pegi , family aku n family kakak aku coz yg lain dah ade agenda masing2.

    

Nie la tempatnye...memang marveles gojes...atas air gitew...



Disebabkan tempat kitorg tuh atas laut, nak ke sane kene naik buggy. Actually dr tmpt check-in nak ke water homes tu takdela jauh sgt. Boleh je jln kaki tp sume jakun nak naik buggy...hehe


  

 
Nie la bilik kitorang...best giler...spacious. Ade 2 katil king size. Water homes nie diorg design lebih kurang cam apartment la. Ade ruang tido, kitchen n toilet.


 

 
 Best part ade swimming pool dlm bilik. Swimming poll takde la besar sgt. Klu setakat 5 org besar mandi kira ok la lg. Farish n anak kakak aku tak sbr2 nak terjun kolam. Bogel2 jer sume.Keje kitorg seharian makan, tido, terjun kolam. Pas mkn terus terjun kolam. Pas terjun kolam makan lagi. Smpi kul 1 pagi pon husband aku n abg ipar aku berendam lagi. Ngalahkan bebudak.



      

 
Kitchen dia tak la bsr sgt. Just nice.Time nih aku tgh nak msk nasik lemak. Siap bw rice cooker lagi. Sebelah kitchen toilet. Yg kt blkg kakak aku  tuh. Sibuk jer nak snap gambar. Klu nak wat bbq pon blh kat tepi swimming pool.


  
 Budak dua org nih tgh jakun tgk ade air kat bawah lantai.

    
 Dah puas mandi, makan la ape lagi. Sekali tgk dah mcm kat kantin asrama jer bebudak nih. Sila abaikan katil yg mcm kapal karam tuh ye...


Ahad, kitorg check out. Nie tgh tunggu buggy dtg amik barang. Kitorg tak kuar g memane pon coz hujan sepanjang hari. So melepak dlm bilik plus berendam dlm kolam je la kejenye.
  
 Dah sampai dah pon buggy. For those yg mmg nak relax tak hengat dunia boleh la dtg sini. Highly recommended. Sgt berbaloi-baloi...







 



13 comments:

♥ azura wif lurvee ♥♥ said...

kat area mana ni kak Mai?
Rate bape eh?
maam syiok je

♥ azura wif lurvee ♥♥ said...

kat area mana ni kak Mai?
Rate bape eh?
maam syiok je

Anonymous said...

memang best tempat ni...kitaorang plan nak pg lagi....mahal tp berbaloi-baloi...

Elin said...

kak mai...teruja nyer saya tgk apartment tu..siap ada pool...haah bape price nyer tu...syiok2...

Mayiskandar said...

Azura : kat area glory beach resort. Tak sampai PD lagi. Rate dia ade mcm2. Klu yg akak pegi nih approx. RM 500++. Klu pegi ramai best sket. Leh share2 bayar. Klu 1 family jer pegi harus kopak gak poket..hehe

Mayiskandar said...

Anonymous : Bestkan...walupon mahal sket tp berbaloi-baloi. Kira puas ati la w/pon kuar duit lebih sket...

Mayiskandar said...

Elin : Akak pon teruja gak. 1st time pegi. Rate dia ader mcm2. Yg akak pegi nih lebih kurang RM500++. Tu pon share ngan kakak. Klu sorng pitam gaks nak bayar. try la pegi. leh bw wina mandi kat pool:)

♥ dak pink said...

beznyeee. nak g honimun situ la. =p

Mayiskandar said...

dak pink : mmg best...bleh ain, 2nd hanimun. Kate nak jenjlnkan arituh, ajakla AJ pegi cni...leh release tensen

~emma~ said...

best la kak mai tmpt nie..siap bole tgk ikan lagi ekk..??
menarik2 mmgmenarik..bleh pg nie..

Mayiskandar said...

emma : Tu la...tp air dia keroh la emma. Tak jernih mcm kat tioman. Yg bestnye sbb ade swimming pool dlm bilik. Ajakla en. asben pegi hanimun lagi:)

Nurfurqan said...

Bestnyer... :)

Mayiskandar said...

nurfurqan : best nor...berbaloila pegi cne:)